FONTOS RÉSZLETEK

Tudnivalók

 

Ha mi adjuk a programot, akkor a szülők tanulnak, a gyerekek játszva élményeket szereznek.

Módszer: Játékos, élményt adó gyakorlatok és szellemi tartalmú, rövid előadások váltakozása délelőtt és délután. Délben Balcsi, este pihi.

A gyermekekkel nap közben pedagógus foglalkozik és a korcsoportnak megfelelő programokat kínál. A szülők napközben megszabadulnak a gyerekfelvigyázástól, reggel és este együtt lehetnek velük.

Bujdosók lépcsője
Ranolder kereszt
Íjászat

Az idei tartalom

Az idei tartalom családok számára

Az általunk kinált program egy lehetséges szülősuli ízelítője. Egy-egy témát inkább csak érintünk, nem fogunk elmélyedni.

 

GYERMEKEIM REJTELMEI

Testi jegyei, életfunkciói, lelki folyamatai és ezek fejlődése nulla és huszonegy év között.

ALKATA

A kínai hagyomány, az ősi védikus tudás, és a vérmérsékletek szerint.

MIKOR EGÉSZSÉGES, MITŐL BETEGSZIK MEG?

Milyen ritmusok jellemzik őt?

VIZUÁLIS DIAGNOSZTIKA

Mit árul el a szeme, a haja, a bőre, a körme, a nyelve, a füle, a hangja, a járása?

A CSALÁDIAS PÁRKAPCSOLAT REJTELMEI

Feladata, típusai, hibái és gyógyításuk. Hatása a gyerekekre.

A TÁPLÁLKOZÁS TITKAI

Egyes táplálékok lelki hatásai, különös javaslatok férfiaknak, nőknek. Az éltető víz. A jó kenyér.

ELSŐSEGÉLY A CSALÁDBAN

Jaj, lázas a gyerek! Megfázott. Hasmenése van. Akupresszúra otthon. Illóolajok. Gyógyteák. Borogatások és más szelíd külső beavatkozások.

Szigligeti vár

Regisztráció

 

Az új érdeklődőket kérjük, hogy töltsék ki a lenti űrlapot és továbbítsák részünkre.

A komoly érdeklődőkkel személyesen is találkozunk valahol Budán, Budakeszi, Solymár vagy Tördemic környékén. A személyes ismerkedés után az elköteleződés, vagyis a tényleges regisztráció a megegyezett díj felének befizetésével történik.

A visszatérő vendégekkel már kialakult a bizalom. Ismétlődhet az előző évek foglalási folyamata.

Jelentkezési kérdőív 2023

Tényleg bezártak minket a várba

Díjak

 

A Tűzhányó tábor nem haszonelvű vállalkozás. A gépesített szőlőbirtokot sokévi befektetés eredményeképpen már működteti a szőlő eladásából származó bevétel.

A táboroztatás díjai ezért egyedi megegyezés alapján alakulnak ki.

Ha a vendég csapat önellátó az étkezés és a programok tekintetében, akkor csak a táborhely önköltségét és az esetleg okozott rongálásokat kell megtéríteni.

 

Tényleg bezártak minket a várba

Házirend (részlet)

 

A dohányzás a tábor területén sőt a környékén is kerülendő. A nyári szárazságban az egész hegyoldal fokozottan tűzveszélyes. A józanság, a mértéktartás mindenkor betartandó. Az önálló kezdeményezéseket kérjük előre egyeztetni a táborgazdákkal. A gyermekek épségéért a szüleik vagy a tanáraik felelnek, ha ők szervezték a tábort. Tartsuk tiszteletben a biodinamikusan művelt birtok tisztaságát. A vendégek mindent amit hoztak, vettek, a tábor végén magukkal visznek. Szemetet nem hagynak. A szerves hulladékot a komposzt dombon gyűjtjük, a papír hulladékot a kazánban elégetjük. 

Rőzse gyűjtés, aprítás

Hozzájárulás élőmunkával, gazdálkodási élmények

Ha felnőtt csapat érkezik, akkor számukra lehetséges élőmunkával hozzájárulni a szőlőgazdaság működtetéséhez, a tábor előkészítéséhez, megtartásához. Ez lehet önkéntes segítség, vagy az esetleges díjak ellentételezése.

Egy gazdaságban mindig annyi a munka, hogy elkel a segítség. A segítők munkájukat a helyszínen, vagyis Badacsonylábdihegyen végzik. Lehet hét közben és hétvégén is dolgozni. Férfiak és nők számára is van feladat.

A munkavégzés történhet a tábor előtt, sőt a tábor után egészen a szezon végéig, októberig. Példák: jurta felállítás, lebontás, raklap bútor készítés, fűkaszálás, bozótirtás.

Lényeg az aktuális feladat ellátásához szükséges készségek, szaktudás, gyakorlat megléte és a munkabírás. A díjazás személyes megbeszélésen, egyéni megállapodás során alakul ki.

Gyerekcsapatokat, például waldorfos osztályokat, szeretettel várunk, ha abból a célból érkeznek, hogy a tanulók megismerkedjenek a mezőgazdálkodással. Megtudhatják, hogy a tehén nem lila, a tarhonya meg nem bokron terem. A gyerekek jöhetnek májusban cseresznyét, augusztusban pedig szőlőt szüretelni. Ültethetnek tavasszal zöldség palántákat, amit később maguk leszednek, vagy mi hozzájuk szállítjuk. Segíthetnek a gyomirtásban. Lehet rőzsét gyűjteni és aprítani. Bazalt kövekből szárazon rakott támfalat javítgatni. A nagyobb, ügyesebb fiúk vághatnak, hasogathatnak tűzifát. A lányok varrhatnak varrógéppel függönyöket.

Érdeklődés esetén várjuk a csoportok jelentkezését!